У Саудівській Аравії побудують місто виключно для жінок

13 серпня 07:12

Починаючи з наступного року, в Саудівській Аравії почнеться будівництво міста виключно для жінок. В ньому буде створено 5000 робочих місць для представниць слабкої статі у текстильній, фармацевтичній і харчовій промисловості.

 

У Саудівській Аравії мають намір побудувати нове місто виключно для жінок, щоб вони могли поєднати суворий закон шаріату з діловою кар'єрою.

Saudi Industrial Property Authority (Modon) почне будувати нове місто на сході Саудівської Аравії вже в наступному році.

Серед заявлених цілей є створення робочих місць, особливо для молодих жінок. За розрахунками розробників проекту, в ньому буде створено близько 5000 робочих місць для представниць слабкої статі у текстильній, фармацевтичній і харчовій промисловості. У місті будуть діяти тільки фірми, на чолі яких стоять жінки.

Для реалізації проекту влади провінції Хафуф сподівається залучити півмільярда ріалів ($130 млн) інвестицій для будівництва.

Шаріат не забороняє жінкам працювати. В даний час у Саудівській Аравії вже є підприємства, на чолі яких стоять жінки, також компанії працевлаштовують представниць слабкої статі, щоправда, поки у незначній кількості - статистика показує, що тільки 15% жінок працюють поза домом. Цього літа жінки почали заміщати продавців-іноземців в магазинах, що торгують косметикою і парфумерією. Півроку тому були повністю замінені жінками всі продавці в магазинах жіночої білизни.

У вересні минулого року король Абдалла видав указ, що дозволяє жінкам брати участь у місцевих виборах і голосувати в них, починаючи з 2015 року. !zn

Читайте також:

Саудівський король звільнив радника, який виступив проти рівноправності жінок

У жінок Саудівської Аравії скінчилося терпіння

Аравійська спортсменка вперше виступить на Олімпіаді в Лондоні в спортивному хіджабі