У російських школах хочуть ввести уроки бадмінтону

24 жовтня 13:09

У російських школах на початку наступного року почнеться тестування викладання бадмінтону. Про це Російській службі новин повідомив прес-секретар Федерації бадмінтону Росії Олександр Багдатьєв.

 

«Ми давно працювали над цією програмою. Зараз проходить випробування методики викладання на уроках фізкультури у низці шкіл. У грудні ми будемо захищати цю методику у Мінспорту, і, якщо вона успішно захиститься, то тоді нам вдасться запровадити це на постійній основі на третій урок фізкультури», - розповів А.Багдатьєв.

На його думку, розповідь президента Росії Дмитра Медвєдєва про користь бадмінтону позитивно позначиться на розвитку цього виду спорту: «Це складно передбачати, але сподіваюся, що позитивно. Якщо голова держави говорить, що це допомагає швидко приймати рішення, то кому, як не йому, про це знати».

Раніше Д.Медвєдєв опублікував у своєму блозі вступне слово до навчального фільму «Азбука волана», який було знято для учнів і викладачів російських шкіл. Фільм створено в рамках проекту, що здійснюється з ініціативи президента спільно з Міністерством освіти і науки Росії, щодо введення бадмінтону у шкільну програму з фізкультури.

На відео Д.Медвєдєв розповідає про історію гри, її популярність і користь. Наприкінці трихвилинного ролика показано кадри, де голова держави грає у бадмінтон, зокрема, з прем'єром Володимиром Путіним.