У Росії узаконили трудових мігрантів із Білорусі та Казахстану

17 липня 09:00

Президент Росії Дмитро Медведєв підписав федеральний закон «Про ратифікацію угоди про правовий статус трудящих-мігрантів і членів їхніх сімей», повідомляє прес-служба президента РФ.

 

Законом ратифіковано угоду про правовий статус трудящих-мігрантів та членів їхніх сімей, підписану в Санкт-Петербурзі 19 листопада 2010 між урядами Росії, Білорусі та Казахстану.

Згідно з угодою, роботодавцю держави, що здійснює працевлаштування, надається право залучати трудящих-мігрантів з держав сторін угоди до трудової діяльності без отримання відповідного дозволу, а також трудящі-мігранти здійснюватимуть трудову діяльність в державах сторін без урахування встановлених квот і без отримання дозволу на роботу.

Крім того, угода на взаємній основі істотно спрощує порядок перебування й здійснення трудової діяльності громадян Росії, Білорусі та Казахстану на територіях держав. Наприклад, трудящі-мігранти та члени їхніх сімей звільняються від реєстрації (необхідність стати на облік за місцем перебування) протягом 30 діб з дати в'їзду на територію держави працевлаштування.