У Росії суд скасував скорочення покарання Платону Лєбєдєву

21 вересня 11:34

Вельський районний суд Архангельської області Росії повторно розгляне питання про зменшення терміну Платону Лєбєдєву. Новий розгляд буде проходити в іншому складі суддів.

 

Архангельський обласний суд скасував постанову Вельського районного суду про зниження покарання екс-главі МФО "МЕНАТЕП" Платону Лєбєдєву і відправив справу на повторний розгляд.

Повторний розгляд справи у Вельському районному суді буде проходити в іншому складі суддів.

Постанову Вельського суду оскаржили та адвокати Лєбєдєва, на думку яких, їхнього підзахисного потрібно звільнити негайно, і прокурор, який вважає винесене рішення надмірно м'яким.

Нагадаємо, у кінці 2010 року Хамовницький суд Москви засудив Ходорковського і Лєбєдєва до 14 років колонії кожного за звинуваченням у розкраданні 200 мільйонів тонн нафти і відмиванні грошей. Пізніше покарання пом'якшили на один рік.

- Соратник Ходорковського вийде на волю достроково

Обидва бізнесмени не визнають свою провину і продовжують оскаржувати судові рішення як у першій, так в другій справі. Ходорковський називав ці справи політично мотивованими.

Вельський районний суд Архангельської області Росії 8 серпня частково задовольнив клопотання адвокатів екс-глави МФО «Менатеп» Платона Лєбєдєва і знизив його покарання до 9 років і 8 місяців. !zn

Читайте також:

Ходорковський і Лєбєдєв етаповані з московського СІЗО до колонії

Адвокати Ходорковського і Лєбєдєва будуть домагатися заборони на їхню відправку в колонію

Медвєдєв відмовився помилувати Ходорковського

Ходорковський: Президентство Путіна - втрачений для Росії час