У Росії прийнято закон, який прирівняв пиво до горілки

13 липня 18:19

З 1 січня 2013 року в Росії алкоголем вважатимуть напій із вмістом спирту від 0,5%. З 23:00 до 8:00 алкоголь (до якого зарахували й пиво) в роздріб продавати не будуть, крім того, спиртне заборонять вживати в парках, на пляжах, у громадських місцях.

 

Відповідний закон про держрегулювання виробництва та обігу алкоголю 13 липня схвалила Рада Федерації Росії (7 липня його в третьому читанні прийняла Госдума).

Згідно з документом, тепер до спиртних напоїв належать вино, фруктове вино, лікерне вино, ігристе вино (шампанське), винні напої, пиво та напої, що виготовляють на його основі, а також алкогольна продукція з вмістом спирту 0,5%.

У зв'язку з цим росіяни висловили побоювання, що до списку потраплять кефір і квас, проте в МОЗ запевнили, що неалкогольних напоїв закон не торкнеться.

Точне визначення продукції, що містить 0,5% етилового спирту і належить до алкогольних напоїв, з'явиться в липні 2012 року. Тоді ж буде складено список напоїв, що містять зазначену частку алкоголю, але до спиртних напоїв не належать.

За новим законом, у роздріб алкоголь зможуть продавати лише організації. Відпускати алкоголь уроздріб заборонено з 23:00 до 8:00. Алкогольну продукцію буде супроводжувати обов'язковий напис про її шкоду.

Право виробляти горілку надано тим організаціям, статутний капітал яких перевищує 80 млн рублів (раніше цей показник тримався на рівні 50 млн).