У Росії мігрантам порадили у День ВДВ поменше з'являтися на вулиці

02 серпня 08:09

Досвід щорічних святкувань бійців запасу ВДВ привів президента Федерації мігрантів Росії до висновку про те, що «іноді через випадкового п'яного десантника може статися бійка або неприємний інцидент».

 

Представникам національних діаспор, що проживають в Росії, в День високомобільних десантних військ порадили поменше з'являтися на вулиці. Із заявою на цю тему виступив президент Федерації мігрантів Росії Мухаммад Амін.

"Останнім часом ми спостерігали під час святкувань, що групи солдатів пиячать і проявляють агресію не лише проти мігрантів, а також проти російського населення. Ми порадили нашим колегам, які тут живуть, сьогодні бути обережнішими і не потрапити ні в яку провокацію", - заявив він.

Амін відзначив, що мігрантам бажано уникати появи у громадських місцях, а особливо у парках і на вокзалах.

Традиційно в Москві та інших російських містах колишні десантники влаштовують гуляння в парках, деякі купаються у фонтанах. Для забезпечення безпеки в Москві 2 серпня спеціально виділено 3000 співробітників МВС.

Українські десантники 2 серпня також відзначають День ВДВ. В кінці липня указом президента Віктора Януковича аеромобільні війська Збройних сил України були перейменовані у високомобільні десантні війська і заснований День ВДВ.

В Україні день ВДВ відзначають в містах, в яких дислокуються аеромобільні війська (Житомир, Львів, Миколаїв, Гвардійське і Десна), а також у великих містах.

Офіційно днем народження ВДВ прийнято вважається 2 серпня 1930 року: в цей день на навчаннях Військово-повітряних сил Московського військового округу під Воронежем уперше з бомбардувальника ТБ-3 на парашутах було викинуто десантний підрозділ з 12 осіб.

На початку 1933 року в Українському, Білоруському, Московському і Приволзькому військових округах були сформовані авіаційні батальйони особливого призначення. А до літа 1941 року закінчилося укомплектування особовим складом п'яти повітряно-десантних корпусів чисельністю 10 000 осіб кожен, і ВДВ набули статусу самостійного роду військ.

День ВДВ святкується також у Білорусі та Казахстані. !zn

Читайте також:

В Україні створені високомобільні десантні війська

У Міноборони похвалилися, що українські льотчики вперше за 5 років налітали по цілих 20 годин

Міноборони відхрещується від намірів розводити свиней і корів

Україна має намір переоснастити армію сучасним озброєнням протягом 10 років