У Росії мають намір терміново створити новинний телеканал для СНД і України

26 грудня 17:04

Запуск єдиного новинного каналу для Росії, Білорусії, Казахстану та України - завдання термінове, інакше не буде ніякого Євразійського союзу. Канал буде аналогом Euronews.

 

Створення єдиного інформаційного простору в рамках СНД і формування загального новинного телеканалу за аналогією з Euronews можливе вже до літа 2013 року, заявив глава комітету Держдуми РФ у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький на зустрічі з послами країн Співдружності.

Він зазначив, що медіаструктури Росії, Білорусії, Казахстану і України «вже впритул підійшли до створення такого каналу».

«Завдання це не завтрашнє, а сьогоднішнє - термінове», - заявив Слуцький. При цьому він зазначив, що вирішуватися це питання має за підтримки глав держав Співдружності, дипломатичного і парламентського корпусів країн СНД.

Слуцький вважає, що запуск єдиного новинного каналу стане першим реальним кроком у формуванні загального інформаційного простору євразійської інтеграції та СНД. «Ніякого Євразійського союзу не буде, якщо не буде створено спільний інформаційний простір ... Для кого ми проводимо інтеграцію? Для чиновників, для президентів, для депутатів? Люди як не знали, що відбувається у побратимів, так і не знають сьогодні. Це проблема досить актуальна і може стати хворобливою, якщо це завдання не буде вирішено буквально протягом року - 2013 року», - повідомив він.

Глава комітету висловився також за уніфікацію загальноосвітніх стандартів і, зокрема, створення спільного підручника з історії. Він вказав, що в сучасного «інтернет-покоління» в СНД стирається адекватне сприйняття спільного історичного минулого, значення перемоги братніх народів у Великій Вітчизняній війні.

«Яке буде підростаюче покоління, якщо в різних країнах Співдружності буде різне уявлення про нашу спільну новітню історію? Треба займатися питанням уніфікації загальноосвітніх стандартів у країнах СНД, уникати двоякого тлумачення історії, розробити єдиний підручник, у створенні якого повинен брати участь авторський колектив представників усіх країн СНД», - заявив Слуцький. !zn

Читайте також:

Азаров назвав співпрацю в рамках СНД своїм пріоритетом

Грузія відкинула пропозицію повернутися в СНД

У Кремлі нарахували 4 українські клуби, готових на спільний футбольний чемпіонат

Замість України головувати в СНД буде Білорусь