У річницю нападу фашистської Німеччини на СРСР Путін відкриє в Ізраїлі пам'ятник солдатам Червоної Армії

21 червня 11:22

Крім президента Росії, в урочистій церемонії відкриття монумента візьмуть участь президент Ізраїлю Шимон Перес, президент Всесвітнього Форуму російськомовного єврейства Олександр Левін, а також низка відомих політиків і філантропів, на чиї кошти, зокрема, споруджено монумент.

 

В ізраїльському місті Нетанія 25 червня, за участю президента Росії Володимира Путіна відбудеться урочиста церемонія відкриття меморіалу, присвяченого перемозі солдат Червоної Армії над фашистською Німеччиною.

Для Ізраїлю це перший загальнонаціональний пам'ятник солдатам радянської армії всіх національностей, а не тільки воїнам-євреям, які билися проти нацистської Німеччини в рядах Червоної Армії. Це також перший у пострадянській історії пам'ятник радянським солдатам, які брали участь у Другій світовій війні, побудований e далекому зарубіжжі, пише Лига.net.

Крім президента Росії, в урочистій церемонії відкриття монумента візьмуть участь президент Ізраїлю Шимон Перес, президент Всесвітнього Форуму російськомовного єврейства Олександр Левін, а також ряд відомих політиків і філантропів, на чиї кошти, зокрема, споруджено монумент.

«Насамперед, цей пам'ятник означає сильне почуття подяки держави Ізраїль і всього єврейського народу людям, які хоробро билися з нацистами, звільнили євреїв з таборів смерті та які відіграли вирішальну роль у перемозі країн-союзниць над фашизмом», - заявив президент Світового Форуму російськомовного єврейства Олександр Левін.

Левін також відзначив символічність того, що пам'ятник відкриває особисто президент Росії, як правонаступниці СРСР, крім того, в церемонії братимуть участь і представники ветеранів зі всього колишнього Радянського Союзу.

Монумент зведено на відкритому майданчику на березі Середземного моря, а сам меморіал складається з двох частин. Щоб вийти до відкритого майданчику, над яким підносяться білі крила, які символізують перемогу, треба пройти через вузький і темний лабіринт.

«Лабіринт розповідає про важкий і тернистий шлях до перемоги, і тільки пройшовши через нього ви потрапляєте на відкритий, залитий світлом майданчик, увінчаний крилами перемоги. Це створює дуже зворушливу атмосферу і символізує контрасти того часу», - розповів президент Всесвітнього Форуму російськомовного єврейства, український бізнесмен Олександр Левін.

Меморіал зведено за проектом відомих російських архітекторів Салавата Щербакова та Василя Перфільева та за активної фінансової підтримки Всесвітнього Форуму російськомовного єврейства і Російського Єврейського Конгресу.

Відзначимо, що в рядах Червоної Армії воювали понад п'ятсот тисяч євреїв, і багато ветеранів-євреїв живе сьогодні в Ізраїлі. !zn

Читайте також:

Комуністи збираються поставити у Дніпропетровську пам’ятники Брєжнєву і Щербицькому

Київ відмовився приймати пам’ятник Столипіну у подарунок від росіян

У Луганській області встановлять пам’ятник Олександру II