У побитого пікетниками у Донецьку міліціонера виявили струс мозку

29 листопада 11:23

У міліціонера, який постраждав під час штурму Донецької ОДА пенсіонерами, лікарі діагностували струс мозку.

 

Про це повідомив мер Донецька Олександр Лук'янченко.

«Основний діагноз - струс головного мозку. І ще якісь питання (щодо здоров'я)», - відповів мер на запитання журналістів про стан здоров'я міліціонера.

Він також повідомив, що правоохоронця було обстежено у хірургічному відділенні Донецького обласного клінічного територіального медичного об'єднання. В кінці робочого дня у понеділок його перевезли до медичної частини МВС.

За даними місцевої міліції, на місці пікету працювала група документування мітингу Ворошиловського районного відділу міліції у складі шести осіб «з метою охорони громадського порядку і недопущення протиправних дій».

Постраждав один зі співробітників групи - 42-річний помічник дільничного інспектора міліції Дмитро Міщенко.

За даними міліції, в акції брали участь близько 80 осіб, її організували керівник донецького обласного осередку громадської організації «Спілка ошуканих вкладників» Дмитро Верзилов і виконуючий обов'язки голови донецької облорганізації партії «Фронт змін» Сергій Чірін. Пікет закінчився близько 12:00 понеділка.

Матеріали за фактом події передано до прокуратури для прийняття остаточного рішення.

Нагадаємо, 28 листопада близько 70 пенсіонерів і ошуканих вкладників близько 11:00 виламали двері центрального входу до будівлі Донецької обласної державної адміністрації, а через 20 хвилин травмували міліціонера, пікетуючи адміністрацію з вимогою зустрічі з губернатором Андрієм Шишацьким.

Учасники акції вимагали знизити комунальні тарифи і повернути вклади.

Їм протистояли близько 20 людей охорони установи.

Кілька пенсіонерів прорвалися до будівлі обладміністрації, але охоронці відтіснили їх назад.