У ПАРЄ заступилися за Pussy Riot

05 вересня 19:03

Винесений вердикт учасницям групи Pussy Riot, що засуджує їх до двох років ув'язнення, сприйняли в ПАРЄ як «очевидно непропорційний».

 

Комітет з моніторингу Парламентської асамблеї Ради Європи опублікував доповідь, в якій закликає російську владу до перегляду вироку учасницям панк-групи Pussy Riot.

Автори документа підкреслюють, що Росія досягла унікального моменту в недовгій історії розвитку демократії в країні, маючи на увазі сильні протестні настрої після грудневих виборів до Держдуми. У доповіді також перераховано реформи, які, на їхню думку, позитивно позначилися на розвитку демократичного суспільства в країні: введення поправки до закону про політичні партії, реформи в законі про вибори та повернення виборності губернаторів.

Однак, на думку експертів, "інші прийняті в цьому році заходи і рішення викликають серйозне занепокоєння". "Винесений нещодавно вердикт трьом учасницям групи Pussy Riot, що засуджує їх до двох років ув'язнення, був широко сприйнятий як очевидно непропорційний", - говориться в доповіді.

У комітеті Європарламенту також нагадали, що в них є проект резолюції, в якій чітко вказано обов'язки Росії перед Радою Європи. Крім усього іншого, ПАРЄ закликає владу Росії утриматися від тиску на судову систему і продовжити спроби поліпшення умов утримання ув'язнених, особливо в місцях попереднього ув'язнення. Доповідь буде представлено на сесії ПАРЄ, яка відбудеться на початку жовтня. У Страсбург, як очікується, приїде й спікер Держдуми Сергій Наришкін.

Нагадаємо, учасниці групи Pussy Riot Надія Толоконникова, Марія Альохіна та Катерина Самуцевіч були засуджені Хамовницькому судом до двох років колонії загального режиму кожна за хуліганство в храмі Христа Спасителя за мотивами релігійної ненависті і ворожнечі. !zn

Читайте також:

У ПАРЄ не знайшлося часу на Україну

Путін не збирається втручатися у справу Pussy Riot


Pussy Riot засудили акцію FEMEN зі спилювання хреста

Опублікований вирок учасницям Pussy Riot: Відкрито висловили неповагу до християнського світу


Активістка Pussy Riot розповіла, що з ними зробили після вироку: заламування рук і спецконвой з собаками