У Норвегії згадують жертв Брейвіка

22 липня 07:56

У Норвегії згадують жертв подвійного теракту, що забрав рік тому життя 77 людей. Траурні заходи пройдуть у всіх містах країни - сотні тисяч людей прийдуть до урядового кварталу Осло і відправляться на острів Утойя, щоб вшанувати пам'ять загиблих. День завершиться поминальним концертом на Ратушній площі в центрі норвезької столиці.

 

У Норвегії 22 липня згадують жертв подвійного теракту в урядовому кварталі Осло та молодіжному таборі на острові Утой рік тому.

Тоді загинуло 77 людей, понад 240 - були поранені. По всій країні сьогодні проходять поминальні церковні служби, концерти та інші траурні заходи. Норвезький прем'єр-міністр Йенс Столнеберг візьме участь у церемонії на острові Утойя, разом з сотнями інших людей, серед яких близькі загиблих.

-В Осло 40 тис. людей заспівали пісню про світ, яку ненавидить Брейвік (відео)


У злочині зізнався праворадикальний екстреміст Андерс Брейвік. На слуханнях у суді він заявив, що не відчуває провини, тому що своїми діями намагався врятувати Норвегію і Європу від ісламізації та мультикультуралізму, які підтримуються нинішньою владою. Молодіжний літній табір на Утойя, де загинули десятки людей, був організований керівною в країні Робочої партією.

Брейвіку загрожує тривалий тюремний термін, якщо судді визнають його осудним. В іншому випадку він буде направлений на лікування в психіатричну клініку. Рішення очікується наступного місяця. !zn

Читайте також:

Вирок терористові Брейвіку оголосять 24 серпня


В Осло 40 тис. людей заспівали пісню про світ, яку ненавидить Брейвік (відео)

Брейвік розповів про причини своєї ненависті до мусульман

Брейвік вибачився перед «випадковими» жертвами свого теракту, проте про розстріл підлітків не шкодує