У Німеччині створено Об'єднання українських організацій

23 жовтня 05:28

На установчих зборах щодо створення Об'єднання українських організацій в Німеччині був розроблений і затверджений його статут, включаючи основні напрямки праці, і обрана управа, яку очолив Роман Рокицький.

 

У Берліні відбулися установчі збори щодо створення Об'єднання українських організацій в Німеччині (ОУОН). Їх підготував організаційний комітет, створений на ініційованій Світовим конгресом українців (СКУ) зустрічі українських організацій, яка пройшла в Мюнхені у квітні 2012 р..

У столиці Німеччини зібралося близько 20 представників українських організацій та 10 гостей. Головою делегати обрали президента СКУ Євгена Чолія.

Під час дводенних зборів було створено Об'єднання українських організацій в Німеччині, розроблено та затверджено його статут, включаючи основні напрямки праці, і обрана управа, яку очолив Роман Рокицький.

Метою ОУОН є, зокрема, розвиток українсько-німецьких відносин і відносин з Європейським Союзом в культурному, освітньому, науковому, спортивному, соціальному і благодійному напрямках, сприяння збереженню української національної ідентичності в Німеччині та розвитку демократичних процесів в Україні та її євроінтеграції. !zn

Читайте також:

Об'єднання українців Росії оскаржило рішення про ліквідацію організації


МЗС РФ заперечує тиск на українські організації в Росії