У Нігерії в результаті повені загинули 35 людей

24 липня 06:02

У Нігерії не менше 35 людей загинули в результаті повеней і зсувів, викликаних проливними дощами, ще 25 вважаються безвісти зниклими. В районі міста Джос вода розмила дамбу, і потоки хлинули на житлові райони. Зруйновано близько 200 будинків. Без притулку лишилися, щонайменше, півтори тисячі осіб.

 

У Нігерії не менше 35 людей загинули в результаті повеней і зсувів, викликаних проливними дощами, ще 25 вважаються безвісти зниклими, повідомляє британська телерадіомовна корпорація Бі-бі-сі у вівторок.

В районі міста Джос вода розмила дамбу, і потоки хлинули на житлові райони.

Представник Червоного Хреста в країні повідомив, що в цьому районі зруйновано близько 200 будинків. Місцеві ж ЗМІ повідомляють про те, що без даху над головою залишилися, щонайменше, півтори тисячі людей, повідомило агентство Associated Press.

Між тим, ЗМІ Китаю, де також йдуть найсильніші за останні півстоліття дощі, повідомляють про те, що жертвами повені в країні стали вже 95 людей. Ще 45 вважаються зниклими безвісти. Тільки у Пекіні загинули майже 40 людей. Загалом від розгулу стихії постраждали більше 6 млн китайців. Зруйновано і пошкоджено десятки тисяч будинків.

Найбільш руйнівною залишається повінь у Краснодарському краї Росії. Її жертвами стали близько 170 осіб. Всього ж постраждали більше 53 тисяч жителів Кубані. Найбільш сильний удар стихії припав на місто Кримськ. !zn

Читайте також:

У справі про повінь на Кубані затримано трьох місцевих керівників

Названа офіційна причина повені на Кубані. Версія про злив води не підтвердилася

Негода в Черкаській області: одна людина загинула, знеструмлено 25 населених пунктів