У МВС розповіли про нові правила реєстрації автомобілів

19 липня 13:42

Кабмін прийняв постанову, якою передбачено скасування обов'язкового обстеження транспортних засобів під час проведення їхньої державної реєстрації (перереєстрації) або зняття з обліку.

 

Кабінет міністрів спростив процедуру реєстрації транспортних засобів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ.

“27 червня 2012 року Кабмін прийняв постанову, якою передбачено скасування обов’язкового обстеження транспортних засобів під час проведення їхньої державної реєстрації (перереєстрації) або зняття з обліку, збереження номерного знака транспортним засобом при перереєстрації його на іншого власника в межах одного регіону, а також ще кілька моментів, які суттєво спрощують процес реєстрації транспортних засобів“, – йдеться в повідомленні.

У повідомленні сказано, що постановою передбачена можливість прямої перереєстрації транспортного засобу з одного власника на іншого при його відчуженні, а також проведення добровільного експертного дослідження транспортного засобу виключно за письмовою вимогою власника.

Крім того, в повідомленні наголошується, що власники транспортних засобів можуть зареєструвати або перереєструвати транспортний засіб незалежно від місця своєї реєстрації, проживання або регіону реєстрації транспортного засобу. Правоохоронці прогнозують, що прийняття акту дозволить спростити процедуру державної реєстрації транспортних засобів та зменшить кількість нарікань з боку громадян на роботу реєстраційно-екзаменаційних підрозділів Державтоінспекції МВС.

Начальник відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи Управління ДАІ Олександр Демянко повідомив на прес-конференції, що відділення міжрайонних реєстраційно-екзаменаційних відділів безпеки дорожнього руху ДАІ вже почали роботу в режимі реєстрації транспортних засобів незалежно від місця реєстрації власника. “Постанову вже розіслано на місця, і почалася робота згідно з її нормами. До 1 січня 2013 року всі МРЕВ повинні проводити реєстрацію транспортних засобів відповідно до даної процедури”, – сказав він.

За словами Демянко, тільки 1 МРЕВ в області відповідає за реєстрацію транспортних засобів незалежно від реєстрації власника, інші ж поки працюють в колишньому режимі.

Необхідність переведення всіх МРЕВ на подібну систему реєстрації до 1 січня 2013 року пов’язана з тим, що з цієї дати почне свою роботу нова національна база автомобілів, складання якої зараз ведеться.

Також, за даними Демянка, згідно з новими правилами максимальна вартість реєстрації автомобіля складає 345 гривень. У випадку, якщо власник не хоче міняти старий номерний знак, дана сума зменшується.

Комплект номерних знаків, за словами начальника відділу, коштує 85 гривень. !zn

Читайте також:

Янукович ветував закон про «автоцивілку»

Янукович дозволив реєструвати авто водіїв із несплаченими штрафами за ПДР