У МВС пообіцяли посилити контроль над охоронцями з травматичною зброєю

17 жовтня 13:56

У МВС обіцяють посилити контроль над діяльністю приватних охоронних фірм, працівникам яких з 18 жовтня дозволять у разі потреби застосовувати травматичну зброю. Тим не менше, відповідальність за людей, яким будуть довірені спецзасоби, покладається на охоронні фірми.

 

У Міністерстві внутрішніх справ обіцяють посилити контроль над діяльністю приватних охоронних фірм, працівники яких, відповідно до чинного законодавства, з 18 жовтня нинішнього року отримують право мати при собі і в разі необхідності застосовувати спецзасоби, зокрема, аерозолі, гумові кийки, газове і травматичну зброю.

"Ми і раніше здійснювали такий контроль і, очевидно, зараз його посилимо", - розповіли в управлінні зі зв'язків із громадськістю МВС, зазначивши, що відповідальність за порушення буде мати різний характер, в тому числі і позбавлення ліцензії на право здійснювати охоронну діяльність.

- З 18 жовтня охорони торговельних центрів дозволять носити вогнепальну зброю

У той же час, у відомстві зауважили, що, на відміну від спецзасобів, які має на озброєнні МВС, приватні охоронні фірми отримають право брати на своє озброєння виключно спецзасоби значно меншої сили дії. У міліції також нагадали, що окремі приватні структури і раніше мали в своєму розпорядженні травматичну зброю.

Разом з тим у МВС зазначили, що відбір кандидатів на ту чи іншу посаду в охоронну структуру здійснюється виключно цією структурою і саме на неї покладається відповідальність за адекватність і відповідність вимогам людини, яка приймається на роботу охоронцем. !zn

Читайте також:

Вбивство у ТРЦ «Караван» могло бути «спектаклем» приватних охоронних фірм

Правоохоронці шукають «караванського стрільця» без автоматів і бронежилетів

В опозиції вважають пошуки «караванського» стрільця передвиборчим «реаліті-шоу»