У МВС «погрожують» афганцям, які повернулись спиною до Януковича. І радять залишити країну

21 лютого 11:39

З самого верху дано команду закрити всі господарюючі структури, якщо їхні засновники пов'язані з афганцями з НКН. Двом ветеранам у МВС «фактично погрожували», а їхньому лідеру порадили виїхати з країни.

 

Лідеру Всеукраїнської громадської організації ветеранів війни в Афганістані «Ніхто крім нас» (НКН), представники якої повернулись спиною до президента Віктора Януковича під час покладання квітів, Олександру Ковальову, співробітники правоохоронних структур запропонували виїхати з країни. Про це повідомив сам Ковальов.

«Через день після покладання квітів і нашого вчинку до компанії, співзасновником якої я був донедавна, прийшла податкова. Там провели п'ять обшуків. Мене попередили, що з самого верху дано команду закрити всі господарюючі структури, якщо їхні засновники пов'язані з НКН і можуть підтримувати НКН», - повідомив він.

За словами Ковальова, ще двох підприємців, у тому числі і з Донецької області, які співчувають організації, викликали до МВС і «жорстко профілактували, погрожували фактично».

«Окрім того, мені сказали, що МВС дано команду шукати будь-яку інформацію, що компрометує мене. А сьогодні мені прямо сказали старі знайомі співробітники МВС, що мені краще виїхати з країни. Сказали, що на мене дано команду «фас», - зазначив Ковальов.

Також лідер громадської організації повідомив, що за ним постійно їздить чиясь автівка, усіх, хто заходить в офіс НКН у Києві, фотографують, телефони прослуховуються.

На думку Ковальова, мета подібного пресингу - «розчавити» рух ветеранів-афганців в Україні.

Як повідомлялося, 15 лютого члени ВГО "Ніхто крім нас" повернулися спиною до Януковича, коли він покладав квіти до пам'ятника воїнам-інтернаціоналістам в Києві з нагоди чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану.

Того ж дня заступник голови правління ВГО "Ніхто крім нас" Володимир Сердюк заявив, що представники НКН повернулися спиною до влади, яка вже давно повернулася спиною до воїнів-афганців. !zn

Читайте також:

Під час покладання квітів афганці повернулись до Януковича спиною (фото)

Азаров обурений поведінкою афганців: Вони кому демарші влаштовують?

Янукович перед виборами підніме пенсії та зарплати бюджетникам і військовослужбовцям

Нас так виховували