У МВС назвали основні версії аварії гелікоптера під Кіровоградом

26 грудня 08:41

Правоохоронці розглядають три основні версії катастрофи вертольота внутрішніх військ. Зокрема, не виключено людський чинник.

 

МВС розглядаються основні три версії катастрофи вертольота внутрішніх військ Мі-8 у Кіровоградській області. Про це повідомило УНІАН джерело у правоохоронних органах.

«Серед версій трагедії розглядається версія людського чинника, погодних умов і технічної несправності вертольота», - сказало джерело.

Як повідомлялося, 25 грудня в результаті падіння вертольота внутрішніх військ МВС України в Кіровоградській області загинули 5 людей. Авіакатастрофа сталася близько 16.00 на аеродромі Олександрія.

«За невідомих обставин вертоліт Мі-8 після набору висоти почав раптово знижуватися, що призвело до зіткнення із землею. Під час аварії трагічно загинули три члени екіпажу вертольота і два спеціалісти з наземного обслуговування», - наголошувалося у повідомленні МВС України.

За попередньою версією, вертоліт проходив ТО на землі і взагалі не повинен був підніматися в небо. Незрозуміло чому, але він все ж злетів, а потім стрімко почав втрачати висоту, зачепився гвинтом за землю і впав. За інформацією ЗМІ, вертоліт, що розбився, був найелітнішим у військовій частині.


Читайте також:

Вертоліт МВС, який розбився під Кіровоградом, не мав права на виліт


Під час аварії вертольота в Кіровоградській області загинули 5 людей

При аварії Ан-72 в Казахстані загинули 27 людей