У мусульман починається хадж

24 жовтня 06:22

Як очікується, цього року в релігійній ході візьмуть участь близько двох мільйонів осіб. Міністр внутрішніх справ Саудівської Аравії пообіцяв, що буде вжито всіх можливих заходів для дотримання безпеки паломників.

 

У Саудівській Аравії починається хадж - традиційне паломництво мусульман до святинь ісламу в Мецці. Минулу ніч багато віруючі за традицією провели під відкритим небом.

У зв'язку з подіями в Сирії, а також загостренням ситуації на Близькому Сході в цілому, Саудівська Аравія закликає утриматися від політичних провокацій під час хаджу. Раніше влада королівства підтримала сирійську опозицію і виступила проти президента Башара Асада і його союзників в Ірані. Незважаючи на це, громадяни цих країн - незалежно від політичних поглядів - зможуть взяти участь у паломництві без жодних обмежень.

Згідно з ученням ісламу, хадж повинен здійснити хоча б один раз у житті кожен мусульманин, який у змозі це зробити. Якщо людина через поважні причини не може сама здійснити паломництво, вона має право послати замість себе іншу людину, так званого "вакіль аль-хадж", сплативши йому всі необхідні витрати (але такою людиною може бути лише той, хто вже раніше здійснював хадж). !zn

Читайте також:

У Саудівській Аравії побудують місто виключно для жінок

Єгипетська газета у відповідь на карикатури на Мухаммеда висміяла ставлення Заходу до мусульман (ФОТО)

Франція закриє посольства у 20 країнах через карикатури на пророка Мухаммеда