У Москві затримали кримського бандита 90-х

16 лютого 17:16

Злочинне угруповання відрізнялося жорстокістю, агресивністю, бандити підпалювали офіси фірм, машини приватних підприємців.

 

Співробітники російської поліції затримали одного з лідерів злочинного світу Криму 1990-х Віталія Пирха, який 12 років перебував у міждержавному розшуку.

Як повідомляє головне управління МВС у Криму, операція з затримання 46-річного кримчанина була проведена 7 лютого в Москві.

У 1995 році Пирх переїхав з Керчі в Армянськ, де організував злочинне угруповання, до складу якої увійшло понад 20 осіб.

«ОЗУ відрізнялося жорстокістю, агресивністю, члени злочинного угруповання підпалювали офіси фірм, машини приватних підприємців», - повідомила начальник відділу розшуку злочинців і зниклих громадян ГУМВС України в Криму підполковник міліції Ірина Мазурова.

Проти Пирха було порушено кримінальну справу, а судом винесено постанову про його арешт. Підозрюваному інкримінували вимагання, умисне пошкодження державного і приватного майна, розбій, хуліганство і незаконне носіння та придбання зброї. Однак зловмисник сховався від слідства, щоб уникнути покарання. У 2000 році він був оголошений у міжнародний розшук і 12 років переховувався від правосуддя на території Російської Федерації.

За інформацією російських правоохоронців, переважно Пирх жив у Москві з підробленими документами, займався бізнесом, виховував дітей.

Наразі затриманий знаходиться в одному із слідчих ізоляторів Москви, стосовно нього обрано запобіжний захід - арешт, вирішується питання про його екстрадицію. !zn

Читайте також

В Одесі затримали двох чеченських терористів

Обвинувачений у розстрілі співробітників «Приватбанку» написав лист президенту

Москаль: «Третій кілер» банди Дікаєва був мертвий за два тижні до штурму в Одесі

Вбивця одеського бізнесмена потрапив на камеру, але не
«засвітив» обличчя