У Миколаївській області три кілометри берегової зони «забруднені мазутом»

20 липня 08:43

У Миколаївській області на березі Чорного моря і у воді виявлені згустки речовини, схожої на мазут. Загальна довжина забрудненої берегової смуги становить понад 3 км. Загрози здоров'ю людей немає, заспокоюють в МНС.

 

У Березанському районі Миколаївської області на березі Чорного моря, а також у воді були виявлені згустки діаметром до 10 см в'язкої речовини темного кольору, схожої на мазут. Про це повідомила прес-служба МНС 20 липня.

За попередніми висновками, загальна довжина забрудненої берегової смуги становить понад 3 км. "Загрози життю та здоров'ю відпочивальників і місцевого населення немає", - повідомили в міністерстві.

Про подію негайно були поінформовані органи місцевого самоврядування та відповідні служби.

Інформація про появу на березі моря схожої на нафтопродукти речовини надійшла у службу цивільного захисту Березанського району від директора однієї з баз відпочинку 19 липня о 21:57.

"В даний час на місці надзвичайної події проводиться обстеження берегової смуги та прилеглої акваторії для більш точного визначення масштабів розливу, а також направлені сили та засоби аварійно-рятувального загону спеціального призначення територіального управління МНС у Миколаївській області для ліквідації наслідків надзвичайної події", - заявили у МНС. !zn

Читайте також:

У Львівській області стався витік нафти. Частина потрапила у річку

Total ліквідувала витік газу на платформі у Північному морі

Витік газу на платформі в Північному морі загрожує екологічною катастрофою

BP заплатить рибалкам 7,8 млрд дол за розлив нафти в Мексиканській затоці