У Луганську чорнобильці почали безстрокову акцію протесту

04 вересня 15:39

Чорнобильці вимагають «соціальної справедливості, якої зараз немає». Ліквідаторів аварії не влаштовує формула, за якою вираховується розмір їх пенсій.

 

У Луганську чорнобильці почали безстрокову акцію протесту. Про це повідомив голова обласного відділення товариства інвалідів-ліквідаторів «Чорнобиль-86» Олексій Демченко.

За його словами, учасники акції розбили в сквері біля будівлі Луганської облдержадміністрації 6 наметів.

Демченко заявив, що чорнобильці вимагають «соціальної справедливості, якої зараз немає» і пояснив, що йдеться про встановлення розміру пенсії учасникам ліквідації наслідків аварії виходячи із середнього заробітку за місцем роботи на момент участі в роботах у Чорнобилі.

«Виходить, що шахтарі, які працювали на АЕС, коли вже був саркофаг, отримують у рази більше тих солдатів-строковиків, які в перші дні скидали графіт, обділені діти, мічені атомом», - зазначив він.

Всього в акції беруть участь близько 100 осіб.

Як повідомлялося, 26 червня в Києві відбувся перший з'їзд учасників ліквідації Чорнобильської аварії, ініціаторами якого виступили ряд всеукраїнських громадських організацій. Учасники з'їзду домовилися про проведення восени масштабних акцій протесту на захист своїх прав. !zn

Читайте також:

Чорнобильці готують на осінь масштабні акції протесту


Протестні настрої українців досягли максимуму за 20 років


Афганці силою змусили мера Черкас визнати їх захисниками Вітчизни