У Лівії у міжплемінних зіткненнях загинули 70 осіб

29 березня 05:51

Число жертв міжплемінних збройних зіткнень на півдні Лівії, які тривають вже третій день, перевищило 70 осіб. Збройні зіткнення між племенами тривають у Лівії з середини лютого.

 

Понад 70 людей стали жертвами збройних міжплемінних сутичок у місті Сабха на півдні Лівії, ще близько півтори сотні отримали поранення.

Епіцентром сутичок стало четверте за величиною місто країни Себха, де місцеві ополченці вели бої з представниками племені тубу. Раніше МВС направило у зону конфлікту кілька сотень своїх співробітників на допомогу урядовим військам, які намагалися припинити насильство у центральних районах міста.

Зіткнення між представниками чорношкірого племені тубу і арабськими племенами тривають у Сабха протягом трьох останніх днів. У даний час інтенсивність протистояння значно знизилася, проте окремі сутички тривають дотепер.

Причиною початку зіткнень стало вбивство членом племені тубу представника одного з арабських племен.

Для допомоги у вирішенні конфлікту до Сабха попрямували старійшини та частини урядової армії. Між тим, представники тубу раніше заявляли, що Національна перехідна рада прийняла сторону арабських племен і звинуватили владу у використанні танків проти чорношкірої громади.

Після повалення режиму Муаммара Каддафі у жовтні 2011 року повідомлення про збройні сутички між представниками різних племен, що населяють Лівію, з'являються досить регулярно. Одна з найбільших сутичок сталася у лютому 2012 року в місті Куфра і призвела до загибелі більше 100 осіб. !zn

Читайте також:

Звільненням українців у Лівії займуться європейські депутати

Плем'я тубу погрожує створити на півдні Лівії власну державу

Українців у Лівії не відпускають через те, що в'їхали до країи під час конфлікту