У Лівії оскаржили вирок засудженим на 10 років українцям

26 червня 16:54

Офіс державних адвокатів Тріполі подав апеляцію щодо оскарження вироку в справі 19 українців, засуджених до 10 років позбавлення волі. Оплата послуг адвокатів здійснюється за рахунок коштів МЗС Україні.

 

У Лівії оскаржено вирок засудженим громадянам України. Про це сказав міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко під час зустрічі з рідними українських громадян, повідомляє департамент інформаційної політики МЗС.

Зокрема, за словами міністра, 20 червня за сприяння посольства України в Лівії офіс державних адвокатів Тріполі подав апеляцію щодо оскарження вироку в справі 19 українців, засуджених до 10 років позбавлення волі.
При цьому оплата послуг адвокатів здійснюється за рахунок коштів МЗС України, зазначив Грищенко.
Він також повідомив, що дипломати посольства України в Лівії на регулярній основі відвідують наших співвітчизників, забезпечують їх продуктами харчування, предметами особистої гігієни, надають можливість спілкування по телефону з рідними.
Як повідомлялося, 4 червня відбулося засідання військового суду Тріполі у справі 19 громадян України, двох громадян Росії і трьох громадян Білорусі, які з серпня 2011 року утримуються революційною бригадою «Аль-Каакаа».
Суд підтвердив звинувачення, висунуті лівійської прокуратурою, і визнав затриманих «винними в участі в ремонті військової техніки для режиму Каддафі, що використовувалася проти лівійського народу».
Згідно з вироком суду, один громадянин РФ засуджений до довічного ув'язнення, решта затриманих, зокрема, 19 українських громадян, один росіянин і троє громадян Республіки Білорусь засуджені до позбавлення волі строком на 10 років. !zn
Читайте також: