У КМДА впевнені, що головна ялинка країни всім сподобається

28 листопада 10:41

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов розповів про те, як іде підготовка до Нового року. За його словами, головна новорічна ялинка країни, яка цього року буде прикрашена світлодіодними іграшками, приємно здивує українців.

 

У столиці активно готуються до новорічних та різдвяних свят, повідомив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

«Я переконаний, кожен, хто прийде на Хрещатик, до ялинки, залишиться задоволеним. Саме зараз ми працюємо над підготовкою святкування. Настрій дітям і дорослим будуть створювати різноманітні заходи, народні гуляння, ярмарки та, звичайно, - святкова ілюмінація вулиць столиці», - цитує Попова прес-служба КМДА.

Так, у період з 8 грудня по 19 січня на Майдані Незалежності та вул. Хрещатик від Бессарабської площі до вул. Архітектора Городецького щодня з 11.00 до 22.00 працюватиме Новорічно-різдвяне містечко. На площі біля Пасажу на Хрещатику буде працювати пересувний атракціон «Київська Карусель», а також від Майдану Незалежності до Бессарабської площі курсуватиме «Потяг святого Миколая». Крім того, у новорічно-різдвяному містечку будуть проходити розважальні програми.

- У Києві розпочалися приготування до Нового року: на Майдані встановлюють головну ялинку країни


На непарній стороні вул. Хрещатик буде вже традиційно розміщено Благодійний різдвяний ярмарок Української православної церкви «Від Миколая до Різдва».

19 грудня на Майдані Незалежності відбудеться урочисте запалювання головної новорічної ялинки України. 22 грудня на Хрещатику відбудеться парад Дідів Морозів-волонтерів.

31 грудня на Майдані Незалежності святкуватиметься зустріч Нового 2013 року, а 7 січня кияни та гості міста будуть відзначати Різдво на Хрещатику.

Традиційно 19 січня на Водохреща пройдуть молебні на Оболонській набережній біля Свято-Покровського собору Української православної церкви та в парку культури і відпочинку «Гідропарк».

Нагадаємо, новорічне дерево повинно засяяти на Майдані у День святого Миколая.

Раніше повідомлялося про те, що в цьому році головна новорічна ялинка України знову буде штучною, проте, за запевненням столичної влади, буде кардинально відрізнятися від торішньої - яка багатьом не припала до смаку.

Оригінальною буде верхівка ялинки - піксельна маківка з ефектом 3D, а нова комп'ютерна програма, яка буде керувати світлодіодним оформленням ялинки, відповідає найкращим світовим стандартам. !zn

Читайте також:

Кабмін визначив вихідні дні на новорічні свята

Новорічну ялинку в Києві прикрасять піксельною верхівкою з ефектом 3D

Кияни самі оберуть новорічну ялинку-2013