У Київському СІЗО проходить тотальний плановий обшук

11 травня 13:18

Мета обшуку - виявлення технічного стану стін будівель і окремих приміщень, виявлення і вилучення заборонених для зберігання і використання ув'язненими предметів, вилучення зайвих речей для покращення санітарного стану житлових приміщень.

 

Починаючи з ранку 11 травня, відповідно до заздалегідь затвердженого плану в Київському СІЗО проводиться загальний обшук і технічний огляд приміщень, поінформувала прес-служба Державної пенітенціарної служби України.

"Загальних обшуків і техогляду зазнають всі житлові, комунально-побутові та господарські приміщення установи. Мета обшуку - виявлення технічного стану стін будівель і окремих приміщень, виявлення і вилучення заборонених для зберігання і використання ув'язненими предметів, вилучення зайвих речей для поліпшення санітарного стану житлових приміщень" , - наголошується в повідомленні.

При цьому, як зазначають у відомстві, крім штатного персоналу Київського СІЗО, зважаючи на значний обсяг запланованих робіт, додатково залучено 65 співробітників інших пенітенціарних установ.

Костянтин Усов: «СІЗО - це бізнес, де торгують свободою»


"Перед початком роботи весь залучений персонал був проінструктований на предмет якості проведення обшуків і оглядів, а також недопущення випадків образ або принижень гідності щодо ув'язнених. Питання якісного проведення запланованих заходів контролюється керівництвом установи і регіонального управління", - розповіли у прес-службі ДПтС.

Як повідомлялося раніше, журналіст Костянтин Усов зняв сюжет з приводу порушень конституційних прав громадян, які містяться у Лук'янівському СІЗО, сюжет було показано у телепередачі «Знак оклику» на телеканалі TВi.

Після президент Віктор Янукович запропонував генеральному прокурору організувати перевірку у Лук'янівському СІЗО.

Держпенітенціарна служба тимчасово усунула від виконання обов'язків керівника Лук'янівського СІЗО Євгенія Домбровського на час проведення перевірки щодо фактів зловживань в ізоляторі.

На його місце був призначений Павло Голубовський. !zn

Читайте також:

Ув'язнений втік з Лук'янівського СІЗО, коли охорона спала


Пшонка доручив перевірити СІЗО по всій країні

Керівника Лук'янівського СІЗО відсторонили від посади

Лук'янівське СІЗО ремонтують «заднім числом»