У Києві з'явилось перше в Україні аеротаксі

25 червня 15:48

Вертолітне таксі буде доступне лише для заможних українців - година польоту обійдеться в 2,5 тис. євро. Очікується, що долетіти з Києва до Борисполя і назад можна буде за 15 хвилин.

 

З 25 червня у Києві запрацювало перше в Україні вертолітне таксі. Запустили його авіакомпанія «Ютейр України» і ТОВ «Амадеус Ко», яка отримала 2,18 га під будівництво вертолітного майданчика на Парковій алеї.

Таксі виконує перельоти на двомоторних вертольотах Eurocopter за вже існуючими маршрутами, а також індивідуальні перельоти з погодинною оплатою. П'ятимісний борт машини розвиває швидкість 300 км/ч.
Долетіти з Києва до Борисполя і назад можна буде за 15 хвилин. Також можливі маршрути в аеропорт «Жуляни», до Канева, індивідуальні перельоти в Одесу, Харків, Львів та інші міста України. Аеротаксі пропонує заможним клієнтам та туристичні екскурсії - політ над Києвом, в парк «Київська Русь» і в гольф-клуб під Києвом, проте вони ще в стадії розробки.
Вартість години польоту складає 2,5 тис. євро без урахування ПДВ. Але, уточнюють перевізники, в кожному окремому випадку тариф розраховується індивідуально. Заявка на політ приймається не менш ніж за 12 годин до рейсу. Постійних клієнтів планують заохочувати знижками. Година екскурсії теж оцінюється в 2,5 тис. євро.
Нагадаємо, перед початком фінальної частини Євро-2012 на Парковій дорозі в Києві відкрили вертолітний майданчик - центр адміністративно-ділової авіації.
Читайте також: