У Києві закрили всі пляжі

03 серпня 13:09

Експлуатацію всіх київських пляжів зупинено доти, поки вода на них не буде відповідати санітарно-епідеміологічним нормам. Про це заявив головний державний санітарний лікар Києва Ярослав Ортинський.

 

Він зазначив, що винесено постанови про тимчасове зупинення їх експлуатації через те, що вода не відповідає нормативам за бактеріологічними показниками.

За його словами, якість води могла погіршитися через опади. Як зазначив Ортинський, коли водойми, в яких розташовано пляжі, очистяться природним шляхом (оскільки дезінфекцією це зробити не можна), постанови про зупинення експлуатації пляжів буде скасовано.

Також санлікар наголосив, що столичні пляжі почали закривати близько трьох тижнів тому.

«На даний момент вони закриті всі. Вся вода не відповідає вимогам», - сказав уточнив Я.Ортинський і заявив, що загрози спалаху холери в Києві немає.

Нагадаємо, Київська міська санітарно-епідеміологічна станція закрила 7 пляжів у Києві через невідповідність якості води нормативам. Станом на 1 серпня з 11 пляжів і зон відпочинку, розташованих на річці Дніпро, 7 пляжів не мають офіційних дозволів. Разом з тим мають паспорти 4 пляжі - «Дитячий» у Гідропарку Дніпровського району, «Тельбін» і «Веселка» на озерах у Дніпровському районі, пляж «Чорторий» у парку Дружби народів.

Станом на 27 липня закрито
31 пляж в Києві, Криму, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях.