У Києві стали відомі 16 адрес, де побудують вертолітні майданчики

07 жовтня 13:38

Київська міська державна адміністрація обрала 16 земельних ділянок для будівництва вертолітних майданчиків у Києві. Про це йдеться у відповідному розпорядженні № 1833 від 5 жовтня.

 

Згідно з документом, майданчики планується облаштувати на проспекті Бажана, 12А біля клініки "Борис"; на Харківському шосе, 121 біля Київської міської клінічної лікарні №1; біля Міжнародного виставкового центру на Броварському проспекті, 15; біля Київської міської дитячої клінічної лікарні №2 на вулиці Алішера Навої, 3; на вулиці Богатирській, 30 біля міської клінічної лікарні №1.

Також планується побудувати вертолітні майданчики на вулиці Кондратюка, 8 біля Київської міської клінічної лікарні №8; на вулиці Шовковичній, 39/1 біля центральної міської клінічної лікарні; на Спортивній площі, 1 біля Національного спортивного комплексу "Олімпійський"; на вулиці Підвисоцького, 4А біля Київської міської клінічної лікарні №12; на вулиці Мостицькій, 11 поруч із площею біля пологового будинку; на вулиці Котельникова, 95 біля Київської міської клінічної лікарні №7.

Окрім того, згідно з документом, планується побудувати майданчики біля Київської міської клінічної лікарні №6 на проспекті Комарова, 3; біля стадіону "Старт" на вулиці Шолуденка, 26-28/4; біля Київської міської клінічної лікарні №4 на вулиці Солом'янській, 17; біля Київської обласної клінічної лікарні на вулиці Багговутівській, 1 і біля Київської міської дитячої інфекційної лікарні на вулиці Дегтярівській, 23.

Головне управління транспорту та зв'язку визначено замовником проектування та будівництва вертолітних майданчиків.

ГУ доручено забезпечити розробку проектно-кошторисної документації, оформити права користування ділянками.

Як повідомляло агентство, у квітні Київська міська державна адміністрація створила тимчасову комісію з визначення місць розміщення вертолітних майданчиків у Києві.