У Києві скасували карантин щодо сказу

05 березня 07:31

Через відсутність нових випадків захворювання на сказ, КМДА прийняла рішення про скасування карантину у трьох районах Києва.

 

У Подільському, Оболонському та Дніпровському районах скасовано карантин щодо сказу. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За інформацією відомства, у цих районах не було зафіксовано нових випадків захворюваності на сказ, тому карантин скасовано.

За словами в. о. начальника главку ветмедицини Києва Наталії Куряти, на територіях трьох районів проводилася дезінфекція місць, де знаходилися хворі тварини.

«Окрім того, обстежено приватний сектор і проведено профілактичні щеплення тваринам», - сказала вона.

Вона зазначила, що щеплення від сказу зробили 1119 кішкам і 3527 собакам. У Голосіївському районі, де в середині лютого було зафіксовано випадок сказу у нічийної собаки, карантин не скасовано. Там досі заборонені виставки собак, а власників чотириногих просять максимально ізолювати своїх вихованців від інших тварин.

Нагадаємо, ветслужби оголосили карантин у Подільському районі 19 грудня через напад скаженої собаки на власницю. 23 грудня 2011-го було введено карантин в Оболонському та Дніпровському районах через знайдені трупи скажених тварин. !zn

Читайте також:

Ветеринарам дозволили використовувати кетамін, поки не приймуть закон

У трьох районах Києва через сказ оголошено карантин

У Києві до Євро-2012 масово знищують безпритульних тварин