У Києві пройшла акція пам'яті студента, який помер у райвідділі міліції (фото)

17 травня 19:52

У Києві більше 50 людей вшанували біля Шевченківського районного управління міліції пам'ять студента Ігоря Індило, який помер у ньому в 2010 році.

 

Акція почалася близько 20:30 біля райуправління. Присутні поклали квіти і запалили свічки в пам'ять І. Індило, а також інших жертв міліцейського свавілля.

Близько 20 людей планують перебувати біля райуправління цілу ніч, щоб таким чином перевірити, наскільки безпечно перебувати біля нього в цей час доби.
/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS
Акція проходить в рамках кампанії "Ні поліцейської держави". Захід проходить без будь-якої організаційної та політичної символіки.
/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS
Як повідомлялося, в травні минулого року І. Індило вночі був доставлений до Шевченківського райуправління міліції, а на наступний ранок був знайдений мертвим у камері.
Головне управління МВС у Києві назвало причиною його смерті закриту черепно-мозкову травму, яку він отримав нібито після падіння з ліжка через сильне алкогольне сп'яніння.
У квітні 2011 року справу про загибель І. Індило на дорозслідування. Суд постановив, що потрібно провести оперативно-розшукові заходи для з'ясування певної інформації, зокрема про одного зі свідків.