У Києві намагалися спалити храм УПЦ МП біля фундаменту Десятинної церкви

17 грудня 06:41

Невідомий кинув у дерев'яну каплицю, розташовану біля фундаменту Десятинної церкви, пляшку із запальною сумішшю. У результати пожежі стіни у деяких місцях прогоріли наскрізь.

 

У ніч на суботу, 15 грудня, сталася пожежа в храмі УПЦ МП, розташованому біля фундаменту Десятинної церкви в Києві.

Як пише в понеділок газета "КоммерсантЪ-Украина", камери спостереження показали, що підпал був здійснений близько 4 години ранку - невідомий кинув у вікно церкви пляшку з горючою сумішшю, після чого втік.

Пожежу помітили тільки близько 7:00 і викликали наряд міліції і пожежників. "До 10.00 вже все загасили. Після цього служителі почали виносити з церкви обгорілі речі", - розповіли очевидці подій.

Оскільки будівля побудована з дерева, їй було завдано значної шкоди. У деяких місцях стіни прогоріли наскрізь. Майже все внутрішнє оздоблення храму обвуглилося.

Глава центру громадських зв'язків Головного управління МВС у Києві Ігор Михалко не став коментувати подію. "Жертв немає. Все інше стане відомо після проведення необхідних експертиз", - заявив він.

Журналісти дізналися, що нещодавно у служителів храму виник конфлікт з рідновірами.

"Близько місяця тому на території музею невідомі спиляли ідола Перуна. Тоді всі претензії рідновірів були до УПЦ МП", - розповіло джерело з Національного музею історії України, який знаходиться поруч.

Нагадаємо, храм у вигляді дерев'яного зрубу, розташований між залишками фундаменту Десятинної церкви і Нацмузею історії, служителі УПЦ МП спорудили в 2009 році. Нещодавно церкву обклали мармуровими плитами і різьбленим каменем. Представники громадських організацій не раз заявляли, що в УПЦ МП немає документів, які дозволяють будівництво храму. !zn

Читайте також:

У Сумах застрелили настоятеля Троїцького собору УПЦ МП

Київська влада вирішила повністю заборонити будівництво в центрі столиці

Колектив музею Десятинної церкви: Вся «робота» музею в руках УПЦ МП

В УПЦ МП щовечора о 21:00 моляться, щоб побудувати Десятинну церкву