У Києві анулювали ліцензії двох навчальних закладів

13 лютого 15:42

В Україні були анульовані ліцензії Міжнародного медичного коледжу та Київського славістичного університету. У навчальних закладах було знайдено низку порушень.

 

Внаслідок перевірки Державною інспекцією навчальних закладів, в Україні були анульовані ліцензії Міжнародного медичного коледжу та Київського славістичного університету. Про це повідомив глава Державної інспекції навчальних закладів України Михайло Гончаренко.

За його словами, Міжнародний медичний коледж перевірявся представниками Міністерства освіти з 2008 по 2011 рік 4 рази. Внаслідок останньої перевірки було виявлено низку порушень.

«Порушення і недоробки щодо правових причин створення коледжу, перевищення набору студентів на 30 осіб ... відсутність висновків про відповідність приміщень санітарно-клінічним нормам та пожежної безпеки, недостатнє інформаційне забезпечення», - сказав він.

Також він повідомив про те, що студенти даного навчального закладу не мають необхідного багажу наукових знань: лише 35% змогли здати зрізи знань на оцінки «3-5» і лише 20% - «4-5». «При цьому бажання взяти студентів медичного коледжу висловило 7 навчальних закладів України», - зазначив він.

Київський славістичний університет також має низку порушень, серед яких перевищення набору студентів відповідно до виданої ліцензії, недостатнє забезпечення приміщень та якість навчання. Жоден студент не написав тест вище трійки. !zn