У Ізраїлі заарештовані терористи, які підірвали в автобус в Тель-Авіві

23 листопада 05:50

Неподалік від міста Рамалла на Західному березі річки Йордан були затримані організатори теракту, що стався в автобусі у Тель-Авіві 21 листопада. Під час допитів затримані визнали, що входять в угрупування, пов'язане з ХАМАСом і «Ісламським джихадом».

 

Організаторів теракту, що стався в автобусі у Тель-Авіві 21 листопада, затримано, повідомляє Agence France-Presse з посиланням на заяву Служби безпеки Ізраїлю («Шин Бет»).

Число заарештованих прес-служба «Шин Бет» не уточнила, повідомивши лише, що вони «були затримані неподалік від міста Рамалла на Західному березі річки Йордан через кілька годин після теракту».

В ході допитів затримані - жителі Бейт-Лахії - визнали, що входять в угрупування, пов'язане з ХАМАСом та «Ісламським джихадом», і займалися підготовкою терактів проти жителів Ізраїлю, йдеться в заяві «Шин Бет». Безпосереднім виконавцем теракту, за даними Служби безпеки Ізраїлю, став житель арабського населеного пункту Тайбе, розташованого біля Тель-Авіва.

Вибуховий пристрій у рейсовому автобусі в Тель-Авіві спрацював 21 листопада. У результаті вибуху поранення, йдеться в повідомленні «Шин Бет», отримали 29 осіб. Раніше повідомлялося про 15 постраждалих.

-Теракт у Тель-Авіві: підірвано пасажирський автобус (ВІДЕО)

Вибух в автобусі стався в той момент, коли міжнародні посередники намагалися домогтися укладення угоди про припинення вогню між Ізраїлем і ХАМАСом, і поставили переговори під загрозу. У підсумку, угоду про припинення вогню все ж вдалося укласти - вона набула чинності ввечері 22 листопада.

Армія оборони Ізраїлю з 14 листопада проводила спецоперацію «Хмарний стовп» у секторі Газа, направлену проти лідерів ХАМАСу і військової інфраструктури цієї палестинської організації. Палестинські бойовики, у свою чергу, різко активізували ракетні обстріли ізраїльської території. У результаті протистояння з палестинської сторони загинули більше 130 осіб, Ізраїль втратив п'ять людей.

Читайте також:

В результаті теракту у Тель-Авіві українці не постраждали

Ізраїль і ХАМАС оголосили про перемир’я

Ізраїль готовий в односторонньому порядку припинити обстріл сектора Газа

Українцям настійно радять відмовитися від поїздок до Ізраїлю і сектора Газа

Євросоюз вимагає від ХАМАС припинити обстріл Ізраїлю і закликав Ізраїль діяти пропорційно