У Харкові страйкують 2,5 тис. робітників тролейбусних депо

02 серпня 09:10

У Харкові страйкують близько 2,5 тис. робітників двох тролейбусних депо. Про це повідомив голова первинної профспілкової організації «Захист і справедливість» комунального підприємства «Міськелектротранс» Андрій Ільгов.

 

Він зазначив, що у вівторок, 2 серпня, не вийшли на роботу всі працівники тролейбусного депо № 3 та деякі працівники тролейбусного депо № 2 - всього близько 2,5 тис. осіб.

За словами А.Ільгова, робітники вимагають погашення заборгованості із зарплати - близько 6 млн грн, поновлення відрахувань до Пенсійного фонду, на базі яких робітникам буде нараховуватися пенсія, зупинки реорганізації КП «Міськелектротранс» шляхом дроблення, відставки директора КП Сергія Почепецького та допуску незалежної профспілкової організації «Захист і справедливість» до виконання своєї законної діяльності.

А.Ільгов підкреслив, що сьогоднішня акція є попереджувальною: «8 серпня, якщо наші вимоги не будуть задоволені, ми повністю зупиняємо роботу».

За даними А Ільгова, близько 2,5 тис. робітниів КП «Міськелектротранс» почнуть акцію протесту об 11:00 на площі Свободи перед будівлею облдержадміністрації.

Нагадаємо, що у зв'язку з реформуванням КП «Міськелектротранс», рішеннями сесії Харківської міськради у місті створено п'ять комунальних підприємств: «Салтівське трамвайне депо», «Жовтневе трамвайне депо» «2-ге тролейбусне депо», «3-тє тролейбусне депо» і «Міськелектротранссервіс». Нові підприємства почнуть роботу 15 серпня.