У Грузії українці потрапили у снігову пастку

10 лютого 06:19

У Грузії через сильні снігопади українців заблоковано на гірському перевалі. Рятувальні роботи не почнуться, поки не припиняться снігопади.

 

На одному з найважчих відрізків грузинських доріг - Хрестовому перевалі, на висоті 2 тисячі 300 метрів стоїть заблокована колона із семидесяти автівок. Поки відомо про чотири машини з українськими номерами.

Люди сидять у сніговій пастці вже три доби, у них закінчується паливо.

«Ми ночуємо в автомобілі. Палива у нас ще трохи залишилося, а грошей вже немає. Значить, тут зараз мінус 12, але дуже висока вологість, холодно», - розповів по телефону киянин Андрій Бурко.

Висота заметів становить 4 метри. Ані вперед, ані назад транспорт рухатися не може. Люди стверджують, що звільняти їх ніхто не поспішає.

«Тут приблизно автомобілів 70, але народу десь буде 200 осіб. Громадяни України, громадяни Росії, Вірменії та Грузії. Тут маленькі діти», - зазначив він.

У Грузії кілька днів не припиняється сильний снігопад. Рятувальники не можуть пробитися в гори через величезні замети. Між тим, у цій місцевості на кордоні з Росією існує небезпека сходження лавин. Машини не встигають розчищати сніг з грузинської сторони, також на цій ділянці немає достатньої кількості техніки, щоб перетягувати машини. Зараз фахівці МЗС встановлюють точну кількість громадян України.

Тим часом, рятувальні роботи не почнуться, поки не припиняться снігопади. Туристам краще не планувати подорожей до Грузії найближчого тижня. По всій території країни складно пересуватися, а в горах не виключені масштабні снігові лавини. !zn

Читайте також:

На півдні Китаю через крижані дощі евакуйовано понад 60 тисяч осіб

У неділю в Києві температура підвищиться до 6-8° морозу

Европа рятується від снігу українською сіллю