У ГПУ заявили, що Ландік перебуватиме у Краснодарському СІЗО ще місяць

21 липня 07:02

Краснодарський суд не вирішував питання про екстрадицію до України колишнього депутата Луганської міськради Романа Ландіка. Про це заявив керівник прес-служби Генеральної прокуратури України Юрій Бойченко.

 

«Процес екстрадиції - прерогатива Генеральної прокуратури і Росії, і України. Краснодарський суд не може вирішити питання про видачу Р.Ландіка в Україну.

Ю.Бойченко зазначив, що суд розглядав питання адвокатів Р.Ландіка про зміну запобіжного заходу, але його залишили в СІЗО до вирішення питання про екстрадицію.

За його словами, на те щоб встановити громадянство і вирішити всі процедури, необхідні для екстрадиції, знадобиться як мінімум місяць.


Як повідомлялося, 7 липня прокуратура Луганської області порушила стосовно Р.Ландіка кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.296 Кримінального кодексу (хуліганство).

За інформацією правоохоронців, 4 липня близько третьої години ночі Р.Ландік (син народного депутата Володимира Ландіка) грубо порушив громадський порядок у луганському ресторані «Баккара», він «без причини завдав громадянці тілесних ушкоджень». Незабаром Р.Ландіка затримали у Краснодарі.

19 липня Генеральна прокуратура України направила до Генеральної прокуратури Російської Федерації запит про видачу Р.Ландіка для притягнення його до кримінальної відповідальності за хуліганство.