У Гонконзі заарештовано теплохід «Сахалін» з російсько-українським екіпажем

04 квiтня 05:13

Теплохід стоїть на рейді Гонконгу, влада цього порту з судна нікого не відпускає. За інформацією членів екіпажу теплохода, на судні немає палива, не працюють кондиціонери та вентиляція, недостатньо продуктів і прісної води.

 

У Гонконзі заарештовано теплохід «Сахалін», що належить грецькій компанії, який ходить під прапором Белізу з російсько-українським екіпажем. Про це повідомив заступник голови Російської профспілки моряків Микола Суханов. За його словами, тривожна звістка йому надійшла з борту Сахаліну електронною поштою.

Причина арешту поки невідома. На борту судна знаходяться п'ять громадян Росії і 16 громадян України. Вони вимагають ліквідації багатомісячної заборгованості з зарплатні і повернення додому за рахунок судновласника. Теплохід стоїть на рейді Гонконгу, влада порту нікого не відпускає з судна. Як повідомляють члени екіпажу, на судні немає палива, не працюють кондиціонери та вентиляція, мало продуктів і прісної води.

Суханов звернувся до морської профспілки Гонконгу з проханням допомогти екіпажу теплоходу «Сахалін» з ліквідацією заборгованості із зарплати та з поверненням на батьківщину. Російські члени екіпажа наймалися на роботу на судно у Новоросійську. !zn

Читайте також:

У Греції заарештували українських моряків за контрабанду

У Венесуелі через контрабанду наркотиків заарештували судно з українським екіпажем

Екіпаж за бортом! Рейтинг українських моряків у світовому флоті