У Єгипті загинуло 50 дітей у зіткненні поїзда з автобусом. Міністр транспорту подав у відставку

17 листопада 11:43

Після зіткнення з поїздом автобуса з дітьми, в результаті якого загинуло майже 50 осіб, чиновники взяли відповідальність за катастрофу на себе і подали у відставку.

 

У суботу, 17 листопада, на сході Єгипту в провінції Асьют в 300 км від Каїра поїзд врізався в шкільний автобус з дітьми. В аварії загинуло, щонайменше, 49 людей ще більше десяти постраждали. За даними влади, всього в автобусі знаходилося 60 дітей від чотирьох до шести років.

Відразу ж після трагедії міністр транспорту Єгипту Мухаммед Рішад Матін заявив про відхід у відставку. Разом з ним від свого поста відмовився і глава залізниць Мостафа Кенаві.

Аль-Метіні заявив, що бере на себе відповідальність за трагедію і вона повністю лежить на його плечах. За даними місцевих ЗМІ, дії Кенаві будуть перевірені в рамках розслідування причин аварії.

Глава управління залізничним сполученням Єгипту Мустафа Кенаві також заявив, що покидає свій пост у зв'язку з катастрофою. Стосовно нього ініційовано розслідування. Наразі заарештовано службовця залізниць, на ділянці якого сталася аварія.

Президент Єгипту Мухаммед Мурсі висловив співчуття родичам загиблих.

Спочатку повідомлялося про загибель 40 осіб. Переважна більшість загиблих в аварії - школярі. Кількість жертв може зрости.

Трагедія сталася на залізничному переїзді біля міста Манфалут в провінції Асьют. Манфалут розташований в 356 км на південь від Каїра. В автобусі перебувало 60 дітей у віці від чотирьох до шести років. Ведеться розслідування у справі. !zn

Читайте також:

У Чернівецькій області БТР врізався в маршрутку (ФОТО)

У Польщі в ДТП загинув один українець, ще двоє - в лікарні

Кортеж ДАІ з чиновниками в Криму мало не протаранив автомобіль, спровокувавши ДТП (відео)