У Донецьку ранок почався з акції протесту проти сина Януковича

17 червня 07:01

Під стінами донецького міськвиконкому розпочалася акція протесту проти будівництва елітної висотки у центрі Донецька. На площі перед мерією зібралося близько 30 мешканців будинку, розташованого у безпосередній близькості від новобудови.

 

Нагадаємо, 24-поверховий будинок на місці вже знесеного готелю «Дружба» має намір побудувати корпорація «Менеджмент Ассетс Компані» (МАКО), президентом якої є син президента України Олександр Янукович. Мешканці сусідніх будинків вважають будівництво незаконним, що позбавляє їх прибудинкової території. Свої аргументи протестувальники виклали у відкритому листі Донецькому міському голові Олександру Лук'янченку.

Учасники акції тримають в руках плакати: «Ганьба МАКО», «Поверніть нам двір», «Проти 24-поверхового монстра». Деякі з протестуючих прийшли до міської ради з дитячими іграшками в якості символів того, що через будівництво мешканці прилеглих будинків вже залишилися без дитячого майданчика. Окрім того, учасники акції роздають копії звернення до мера і депутатів Донецької міської ради, які прибувають на сесію міськради.

Донеччани просять мера «заборонити будівельні роботи до остаточної розробки та узгодження проекту з усіма спеціалізованими службами...обмежити висоту будівлі висотою в 7-9 поверхів...відсунути контур котловану під паркінг на безпечну відстань від довколишніх будинків - не ближче 35-ти метрів...скасувати рішення Донецької міської ради № 5/70 від 15.04.2011 і повернути прибудинкову територію мешканцям будинку 48-а і провести громадські слухання з питання забудови кварталу 21004».

«У разі якщо наші вимоги не буде почуто, ми будемо змушені підняти питання про недовіру міському голові Донецька внаслідок ігнорування владою інтересів територіальної громади», - заявляють члени територіальної громади.

Нагадаємо, корпорація МАКО через ЗМІ розповсюдила інформацію про будівництво на місці готелю «Дружба» висотного будинку з житловими апартаментами, вбудованими нежитловими приміщеннями та вбудовано-прибудованими паркінгами.

8 червня поточного року стався конфлікт між жителями і невідомими молодими людьми спортивної статури, які силоміць очистили від протестуючих територію дитячого майданчика. Після цього майданчик негайно було огорожено парканом.