У Дніпропетровську встановлять барельєф Кучми

30 серпня 07:19

Над створенням 15 барельєфів відомих жителів Дніпропетровська працювали 9 відомих художників. Комплекс «Події і люди» - це рельєфний витвір мистецтва, який складається з низки зображень, меморіальних дощок і скульптур, вилитих із бронзи.

 

У Дніпропетровську на День міста 8 вересня відкриється площа імені 80-річчя Дніпропетровської області, на якій буде представлено 15 барельєфів видатних особистостей області, в тому числі Олеся Гончара, Леоніда Брежнєва, Володимира Щербицького та Леоніда Кучми.

Як розповів архітектор проекту Дмитро Волик, на площі буде представлений поліптех «Події і люди». Це багатоелементна композиція, що складається з восьми бетонних стел, на яких розташовані 42 скульптурних зображення. З них 27 елементів - це меморіальні дошки про знакові історичні події області та міста, 15 - барельєфи видатних особистостей, які прославили регіон на всю Україну і світ.

За його словами, ширина однієї бетонної стели становить 2 м, а висота - 3,2 м. Над створенням 15 барельєфів працювали 9 відомих художників з Дніпропетровська та інших міст України, серед них народний художник України Володимир Небоженко та інші.

«На кожній стелі з одного боку розміщуються бронзові скульптури - це барельєфи Михайла Янгеля, Івана Сірка, Дмитра Яворницького, Олександра Поля, Миколи Родзянка, Івана Синельникова, Андрія Фабра, Олександра Макарова, Олеся Гончара, Василя Маргелова, Олексія Семиволоса, Дмитра Глінки, Володимира Щербицького, Леоніда Брежнєва і Леоніда Кучми. З іншого боку стели розміщуються меморіальні дошки, які розповідають про цікаві події в історії області», - сказав Волик.

Як зазначила начальник управління культури і мистецтва Дніпропетровської міської ради Галина Сіверська, поліптех «Події і люди» - це не картина, це цілий комплекс, це рельєфний витвір мистецтва, який складається з низки зображень, меморіальних дощок і скульптур, вилитих з бронзи. Комплекс вже закуплений, на його придбання було виділено з міського бюджету 1 млн 751 тис. грн. !zn

Читайте також:

Проти Кучми можуть порушити нову кримінальну справу

Кучма назвав спекуляціями заяву ГПУ про його причетність до вбивства Гонгадзе

Тимошенко розповіла, чим Янукович гірший за Кучму