У ДАІ зацікавилися їздою регіонала Лук'янова зі швидкістю 240 км/год

01 серпня 13:19

Регіонал Лук'янов особисто виклав в інтернеті фото, де він їде зі швидкістю 241 км/год. Публічне визнання порушення закону є підставою для притягнення до відповідальності, упевнені в ДАІ.

 

В ДАІ заявляють про наявність усіх правових підстав для притягнення до адміністративної відповідальності народного депутата від Партії регіонів Владислава Лук'янова за перевищення ним швидкості. Про це, відповідаючи на питання журналістів, заявив заступник начальника УДАІ МВС України Володимир Рєзніков.

«Я зараз як юрист бачу і вважаю, що є законні підстави для притягнення до відповідальності особи, яка публічно заявила, що вона здыйснила правопорушення ...» - сказав Рєзніков.

«Якщо зберемо достатньо доказову базу - у нас є всі підстави щодо громадянина, який такі дії вчинив, скласти протокол про адмінпорушення», - сказав він, пояснивши, що такими доказами є фото-, відео, публічне визнання особою того, що вона вчинила правопорушення, показання свідків тощо.

Як повідомлялося, наприкінці липня Лук'янов на своїй сторінці у Facebook написав: «Потішила дорога до Одеси, 2:40 і на місці». При цьому він також виклав фото зі своїм зображенням за кермом автомобіля Audi A8, на спідометрі якого зафіксована швидкість 241 км/год.

Крім того, Лук'янов повідомив, що їздив по Бориспільській трасі зі швидкістю 310 км/год.

На даний момент в Україні максимально дозволена швидкість - 130 км/год. Їхати на такій швидкості можна тільки по Бориспільській трасі від Києва до аеропорту «Бориспіль». На Одеській трасі обмеження швидкості складає 110 км/год.

У той же час у МВС України не знайшли підстав для перевірки фактів порушення регіоналом правил дорожнього руху, заявивши, що депутатами повинна займатися Генеральна прокуратура. !zn

Читайте також:

Соціологи знайшли в Україні людей, яким подобається, як працює ДАІ

У ДАІ поскаржилися на нестачу приладів для фотофіксації порушень ПДР

Українських водіїв зобов'яжуть цілодобово їздити з включеними фарами

Харківським даішникам до Евро- 2012 пошили форму «космічних десантників»(фото)