У Чернівецькій області невідомі відкрили стрілянину в універмазі: поранено двох депутатів від «Фронту Змін», їх приятель загинув

16 червня 09:50

У Чернівецькій області невідомі відкрили стрілянину в універмазі: поранено двох депутатів від «Фронту змін», ще один чоловік - знайомий депутатів - загинув. За фактом вбивства міліція порушила кримінальну справу. Постраждалі не пов'язують цей інцидент з депутатською діяльністю.

 

Невідомі стріляли в двох місцевих депутатів під час перегляду матчу в одному з універмагів у м. Вашківці (Чернівецька обл.). У результаті двоє чоловіків отримали поранення, третій - їхній приятель - загинув.

У зв'язку з цим, за фактом вбивства підприємця міліція порушила кримінальну справу, повідомили в прес-службі УМВС України в Чернівецькій області.
Як уточнили у відомстві, повідомлення про інцидент надійшло в чергову частину Вижницького райвідділу міліції о 00:40 суботи, 16 червня.
Слідчо-оперативна група встановила на місці, що 15 червня близько 23:00 невідомі ("кілька молодих людей") зайшли в приміщення і почали хаотичну стрілянину з пістолета (ймовірно, з пристрою для відстрілу патронів "Флобера" калібру 4 мм).
"Як з'ясувалося, причиною цього конфлікту були неприязні стосунки, що виникли в цей же день у селі Чортория Кіцманського району Чернівецької області, які виразилися в питаннях самоствердження", - наголошується в повідомленні міліції.
Під час стрілянини було поранено три приватних підприємця з м. Вашківці, один з яких помер у лікарні від отриманих поранень. Серед поранених - два депутати місцевих рад від партії "Фронт змін".
Постраждалі не пов'язують цей інцидент з депутатською діяльністю.
У міліції підкреслили, що особи зловмисників встановлені. Вживаються заходи з їх затримання. Для розслідування злочину створено посилену слідчо-оперативну групу.
Як раніше повідомили у "Фронт змін", пораненими депутатами виявилися депутат Вижницької районної ради Віталій Гарас разом з братом, депутатом Вашковецької міської ради Юрієм Гарасим. Їх загиблий приятель - Роман Ставчанський.
В.Гарас отримав три поранення, йому зробили операцію. Його брата Ю.Гараса зі складним пораненням перевозять в обласну лікарню.
Крім того, від газової зброї постраждали люди, що знаходилися в тому ж приміщенні.
Лідер партії "Фронт змін" Арсеній Яценюк звернувся до генерального прокурора України Віктора Пшонки з вимогою взяти на контроль розслідування справи. ! Zn
Читайте також: