У Чернігівській області перекинувся автобус з російськими паломниками - 14 людей загинуло

07 липня 06:27

На автодорозі Київ-Чернігів-Нові Яриловичі перекинувся пасажирський автобус, що перевозив російських паломників до Почаївської Лаври. 14 людей загинуло, ще 22 отримали травми. Водій не впорався з керуванням, з'їхав на узбіччя.

 

На автодорозі Київ-Чернігів-Нові Яриловичі між населеними пунктами Топчіївка-Красне (Чернігівська обл.) перекинувся пасажирський автобус "Scania", що перевозив, імовірно, громадян Російської Федерації, в результаті чого 14 людей загинуло, ще 22 отримали травми різного ступеня тяжкості. Про це повідомила прес-служба МНС України.

ДТП сталося о 5.30. Рухаючись з села Великі Луки, Псковської області, Російської Федерації в напрямку Києва, водій автобуса не впорався з керуванням, з'їхав на ліве узбіччя і перекинувся.
"З невстановлених причин, автобус перетнув дві суцільні лінії, виїхав на бік зустрічного руху та перекинувся. При цьому пасажири з верхнього ярусу автобуса виявилися під ним", - сказав в МНС Росії.
У МНС РФ уточнили, що ДТП сталося на 119 км траси Київ-Чернігів.
Всього в автобусі перебувало 45 осіб. Він прямував в місто Почаїв. Паломники прямували до монастиря Почаївська Лавра.
Як пояснили в МНС РФ, постраждалих у результаті аварії доставлено в міську лікарню N2 міста Чернігова.
МНС РФ евакуює потерпілих росіян, заявив начальник Національного центру управління в кризових ситуаціях МНС РФ Володимир Степанов на засіданні оперативного штабу з ліквідації НС.
За його словами, о 10.00 по Києву готується виліт літака Іл-76 в Україну, на його борту медичні модулі для евакуації 20 постраждалих. Крім того, об 11.00 по Києву в Україну вилетить літак Як-42 з психологами і медексперта
У свою чергу глава МНС Володимир Пучков наказав оперативно організувати роботу з евакуації постраждалих росіян і надати допомогу сім'ям загиблих, а також запустити "гарячу лінію" для родичів постраждалих та загиблих. !zn
Читайте також: