У будинку бін Ладена може відкритися музей

24 травня 15:29

У місті Абботтабад (Пакистан) ходять чутки про відкриття музею у маєтку, де ховався лідер "Аль-Каїди" Усама бін Ладен. Його появи не виключають в окружному регіональному туристичному бюро.

 

"Ліквідація бін Ладена - дуже важлива подія для всього світу, і я думаю, що всім буде цікаво подивитися на місце знищення терориста", - заявив представник турбюро, якого цитує російський телеканал "Вести".

Відомий лондонський Тауер і берлінський бункер Гітлера служать прикладом того, як вельми зловісні місця стають популярними у туристів. У цьому плані музей У.бін Ладена повністю вписався б у число світових визначних пам'яток. Тим не менше, не всі згодні з такою ідеєю. Багато місцевих жителів хочуть скоріше забути про нещодавнє перебування У. бін Ладена і повернути місту славу тихого населеного пункту.

За словами незадоволених, популярність Абботтабада у бажаючих його відвідати після історії з ватажком "Аль-Каїди" різко впала. "Туристи просто бояться приїжджати до міста, що переховує терористів", - сказав один з місцевих торговців.

Після ліквідації У.бін Ладена багато хто думав, що маєток, де він ховався, знесуть, але влада країни пізніше оголосила про те, що конфіскований у власника будинок залишиться у державній власності. Зараз будівля посилено охороняється армією, а поліція не дозволяє наближатися до неї ближче ніж на 100 метрів.

Після спецоперації, проведеної 2 травня спецназом США, триповерхова вілла ватажка "Аль-Каїди" отримала всесвітню популярність. Як вважають представники туристичної галузі, у разі відкриття музею місто, що славиться своїми історичними пам'ятниками і м'яким кліматом, могло б непогано заробити, заодно змивши із себе погану славу.