У Брюсселі пацифісти штурмували штаб-квартиру НАТО. Затримано майже 500 активістів

02 квiтня 11:01

Поліція затримала близько 500 пацифістів в ході акції «НАТО, гра закінчена», які штурмували огорожу штаб-квартири Північноатлантичного альянсу з метою проникнути на територію НАТО, щоб символічно закрити цю організацію.

 

Поліція затримала 483 учасників штурму штаб-квартири НАТО у Брюсселі. Про це повідомив представник бельгійських пацифістських організацій Vredesactie і Action pour la Paix, що ініціювали акцію.

За його словами, всього у ненасильницькій акції «НАТО, гра закінчена» брали участь близько 800 активістів руху за мир з 11 країн Європи - Бельгії, Німеччини, Нідерландів, Франції, Великобританії, Фінляндії, Швеції, Туреччини, Італії, Португалії та Іспанії.

Безпосередньо спробу перелізти через огорожу навколо натовської штаб-квартири зробили 500 пацифістів, проте зробити це вдалося лише близько 20-ти «штурмовикам», іншим перешкодили посилені наряди поліції, повідомив співрозмовник агентства.

«Нікому з них не вдалося потрапити на територію штаб-квартири альянсу. 483 порушників порядку затримано, всі вони будуть допитані і звільнені найближчим часом», - повідомив прес-секретар брюссельської поліції Крістіан де Конінк.

Штурмовики мали намір повісити замки на дверях головного офісу НАТО.

«Цією акцією ми хочемо послати лідерам країн НАТО, які зберуться на саміт альянсу 20-21 травня в Чикаго, наступний сигнал: «Ми не хочемо протиракетної оборони (для Європи), ми не хочемо солдат НАТО у Лівії або Афганістані, і ми не хочемо небезпечної, марної і незаконної ядерної зброї (на території Європи)», - сказав представник організаторів акції.

Також напередодні у Франкфурті пройшли масові демонстрації антикапіталістів, які завершилися заворушеннями. Зіткнення почалися після того, як поліцейські спробували затримати деяких демонстрантів. В результаті сутички з поліцією переросли в масові погроми. Демонстранти забруднили фарбою будівлю Європейського центрального банку і громили автомобілі поліції.

В результаті зіткнень значне число людей отримали поранення, серед них - 15 поліцейських, 465 демонстрантів було затримано. !zn

Читайте також:

Через підслухану розмову з Медвєдєвим, Обаму звинуватили у зраді національних інтересів


Розглядати відносини Україна-НАТО виключно у військовій площині було б помилкою

Україна пообіцяла Росії не вступати у НАТО