У Британії евакуюють людей через загрозу повені (ФОТО)

24 грудня 11:59

Через сильні зливи, що обрушилися на Великобританію, острову загрожують масштабні повені. Населення міста Стонхейвен у Шотландії було евакуйовано після того, як місцева річка Керрон вийшла з берегів.

 

Британська влада евакуює людей з міста Стонхейвен у Шотландії після того, як місцева річка Керрон вийшла з берегів. Місцеві жителі повідомляють, що в деяких районах міста їм доводиться переміщатися, перебуваючи по пояс у воді.

По всій Великобританії на даний момент оголошено близько 150 попереджень про повені.

Більше двохсот осіб були вимушені покинути свої будинки через підняття рівня води в місті Лостуітіел у графстві Корнуолл, на яке припав основний удар стихії. Окрім цього, сотні людей були евакуйовані у графстві Девон через загрозу затоплення. У населених пунктах на півночі графства Девон вулиці виявилися повністю затопленими, жителі могли пересуватися ними тільки на човнах. Найбільше село Великобританії Браунтон, виявилося відрізаним від решти через затоплення основних доріг.

23 грудня місцеві синоптики вже прогнозували наступ стихійного лиха. Вони передбачали, що повінь виявиться особливо серйозною на південному заході Англії і в Уельсі. Низці міст загрожує затоплення. Жителі повинні бути готові до розмитих шляхів і пошкоджень місцевої інфраструктури. Інші райони також були сповіщені про можливе лихо.

Повені у Британії явище не рідкісне. Нагадаємо, у вересні через стихію рятувальні служби евакуювали жителів у 75 містах країни. У деяких містах цілі вулиці перетворились на річки. !zn

Читайте також:

Три чверті Венеції пішло під воду через сильну повіньї

Італійський «Франкеншторм» затопив Венецію (ВІДЕО)

Google буде інформувати про повені і торнадо