У «Бориспіль» прибули 62 українці, евакуйовані з Сирії

26 липня 19:48

Україна почала евакуацію своїх громадян у зв'язку із загостренням ситуації в Сирії. Дипломати будуть перебувати там доти, поки в країні будуть залишатися інші громадяни України.

 

Два літаки Ан-32 МНС з громадянами України, евакуйованими із Сирії, сіли в аеропорту «Бориспіль», повідомив прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров.

На борту двох літаків - 62 громадянина України, з них 28 дорослих і 34 дитини. При цьому з дорослих майже всі - жінки.

Літаки вилетіли з Дамаска (Сирія) днем ​​у четвер, де проходили дозаправку в аеропорту Анкари (Туреччина). Їх прибуття затрималося на 2 години від запланованого.

Евакуація проводиться в зв'язку з ускладненням ситуації в Сирії.

- Україні почала евакуацію своїх громадян із Сирії

МЗС буде й надалі складати списки громадян України, охочих евакуюватися з Сирії. Посольство України в Сирії намагається встановити зв'язок з максимальною кількістю співвітчизників у цій країні для складання списків на подальшу евакуацію, проте це ускладнюється тим, що українці не стають на консульський облік після прибуття до Сирії.

Зараз в посольстві підтримують зв'язки з кількома сотнями українців.

З грудня 2011 МЗС звертався до прибулих до Сирії громадян України з рекомендацією залишити країну, використовуючи доступні регулярні авіарейси, а громадянам України рекомендувало не планувати поїздки і подорожі в Сирію.

Україна поки не вивозить своїх дипломатів з Сирії у зв'язку з ситуацією. Вони перебуватимуть там доти, поки в країні будуть залишатися інші громадяни України. !zn

Читайте також:

Росія має намір за будь-яку ціну зберегти за собою базу в сирійському Тартусі

Ізраїль почне війну, якщо хімічна зброя потрапить ісламістам у Сирії

Туреччина вирішила закрити кордон із Сирією

Асад перемістив хімічну зброю в аеропорти поблизу кордонів Сирії