Туристи не можуть потрапити в музей Пушкіна через санаторій Азарова

16 червня 11:17

У Гурзуфі приватний санаторій перешкоджає проходу туристів в музей О.С.Пушкіна. Про це повідомила директор музею Наталія Богданова.

 

За словами Н.Богданової, музей О.С.Пушкіна знаходиться всередині приватного санаторію, що дуже ускладнює прохід до музею. Вона зазначила, що для того, аби потрапити до музею, туристам доводиться збиратися на прохідній санаторію, і тільки під шефством співробітника музею вони можуть відвідати цей заклад.

Директор повідомила, що біля музею постійно виникають конфлікти з керівництвом санаторію, яке вимагає, щоб відвідувачі не тільки проходили до музею, а й залишали його територію у супроводі співробітника. «Вивести людину, яка прийшла до музею і хоче там походити, послухати, ми не можемо. У нас є своя паркова зона, але нам потрібно проходити через територію санаторію, він приватний, ви всі знаєте, кому він належить, тому ситуація дуже складна», - уклала Н.Богданова.

За інформацією ЗМІ, цей санаторій є власністю родини прем'єр-міністра України Миколи Азарова. Після приватизації санаторію над старим корпусом було побудовано VIP-поверх з трьома номерами-люкс.