Цукерберг пожертвував 500 млн доларів

19 грудня 08:01

Марк Цукерберг зі своєю дружиною Прісциллою ще два роки тому підписали зобов'язання жертвувати значну частину їхніх особистих доходів на благодійність. Повідомлення про пожертвування 500 млн доларів за 8 годин зібрало на його власній сторінці у Facebook 160 тис. «лайків».

 

Засновник Facebook Марк Цукерберг пожертвував близько 500 млн доларів в акціях своєї компанії на користь фонду Silicon Valley Community Foundation для проектів у галузі освіти і охорони здоров'я.

Зараз Silicon Valley Community Foundation надає гранти для різних проектів у Каліфорнії, а також керує корпоративними та індивідуальними благодійними фондами.

Фонд є некомерційною групою, яка з 2011 року отримала під своє управління близько 2 млрд доларів для їхніх інвестицій у перспективні ІТ-стартапи, що базуються в Кремнієвій долині.

«Я сподіваюся, що наші нові проекти принесуть максимальний позитивний і довгостроковий ефект», - написав Цукерберг на власній сторінці у Facebook.

«Щедрий подарунок Марка може змінити життя багатьох людей і надихнути багатьох на створення нових розробок, які змінять наше життя», - говорить Емметт Карсон, генеральний директор фонду.

Сам Марк Цукерберг зі своєю дружиною Прісциллою ще два роки тому підписали зобов'язання жертвувати велику частину їхніх особистих доходів на благодійність.

На сьогодні стан самого Цукерберга оцінюється у 14,1 млрд доларів, що робить його 59 найбагатшою людиною у світі. !zn

Читайте також:

Начальник зв’язку Таджикистану вимагає викликати до себе Цукерберга

Цукерберг розбагатів за день на 1,8 млрд доларів

Цукерберг подарував російському прем’єрові футболку

Цукерберг вперше прокоментував падіння акцій Facebook