Троє французів отримали на Шрі-Ланці умовний термін за неповагу до статуї Будди

21 серпня 19:48

На фото зображено, як один із туристів цілує статую шанованого вірянами священного мудреця. При цьому чоловік скопіював положення рук Будди, що буддисти вважають образою своїх релігійних почуттів.

 

Троє французьких туристів - один чоловік і дві жінки - отримали умовний шестимісячний тюремний термін на Шрі-Ланці за прояв неповаги до зображення Будди.

Скандальний інцидент стався в стародавній столиці острова - місті Канді, коли французи фотографувалися на тлі буддійського храму. На фото зображено, як один із туристів цілує статую шанованого вірянами священного мудреця. При цьому чоловік скопіював положення рук Будди, що буддисти вважають образою своїх релігійних почуттів.

Втім, скандалу б не сталося, якби горе-туристи не вирішили проявити плівку в місцевій фотомайстерні. Співробітники побачили зображення і звернулися в поліцейське управління в Ґалле. Після цього французів було арештовано.

Кожен засуджений також повинен виплатити штраф у 1,5 тис. шріланкійскіх рупій (11 доларів). Після цього французів було випущено на свободу.

На Шрі-Ланці, де велика частина населення сповідує буддизм, дуже трепетно ставляться до дотримання релігійних постулатів. Туристам можуть заборонити відвідувати деякі храми і священні місця, якщо їх одяг не відповідає прийнятим нормам. У березні 2010 року американському реперові Ейкону було заборонено в'їзд на острів через те, що в його музичному кліпі показано майже оголених дівчат, які танцюють перед статуєю Будди. !zn

Читайте також:

Археологи розпочали масштабне дослідження місця народження Будди

Українцям спростили в’їзд до Шрі-Ланки

Шрі-Ланка втратила 35% врожаю рису через повені